YULAFLI KURU MEYVELİ ŞEKERSİZ KURABİYE
MALZEMELER
*2/3 su bardağı yulaf ezmesi
*2/3 adet muz
*3 adet minik doğranmış hurma
*125 gr kuru incir,kuru üzüm,kuru kayısı karışımı
*1 adet yumurta beyazı
*5 adet bütün ceviz
*1 tatlı kaşığı vanilya
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*1 çay kaşığı tarçın
* üzeri için Hindistan cevizi rendesi
YAPILIŞI
- Yumurta beyazını köpük haline gelene kadar çırpıyoruz.
- İçerisine çatalla ezilmiş muz ve kalan malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz.
- Hamurumuzdan küçük toplar yapıp yağlı kağıt serili fırın tepsısıne dizip 180 derecede 16-17 dakika kadar pişiriyoruz.
- AFİYET OLSUN
PİŞMİŞ MEYVE TATLISI
MALZEMELER
1 adet kırmızı elma
1 adet orta boy armut
2 adet orta boy şeftali
6 adet kayısı
2 adet büyük kırmızı erik
5-6 adet tane karanfil
1 tatlı kaşığı toz tatlandırıcı
1 çay bardağı su
Süslemek için üzüm veya böğürtlen taneleri
Yapılışı:
Tencerenin dibine , elma – armut ve kayısılar iri parçalar halinde dizilir. Biraz yumuşayınca tam pişmeden kalan meyveler ve karanfiller de ilave edilir ve pişirilir. Ocağın altı kapatıldıktan sonra üzerlerine 1 tatlı kaşığı toz tatlandırıcı serpilip karıştırılır. Servis ederken üzerine taze veya kuru üzüm ve böğürtlen eklenir. En üste 1 tutam taze nane eklenir . 1 top vanilyalı light dondurma ile servis edilir. Afiyet olsun….
YALANCI PARFE ( 4 kişilik )
MALZEMELER
2 paket light bisküvi
500 gr light dondurma
8 adet bütün ceviz
Tarçın
Yapılışı:
Bisküvileri kırarak küçültün, light dondurma ile karıştırın , küçük bir borcama yerleştirip buzlukta en az 1.5 saat bekletin . soğuduktan sonra cevizlerle süsleyip servis yapın .
KARIŞIK SEBZE ÇORBASI
MALZEMELER :
1 /3 paket brokoli
1 /3 adet karnabahar
1 /4 adet beyaz lahana
1 adet kabak
150 gram kadar ıspanak veya pazı yaprağı
2 adet domates veya 1 tatlı kaşığı salça
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sıvı yağ veya 1 adet tavuk bulyon
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
Pul biber
Nane
HAZIRLANIŞI : Salçalı kaynar su ile sırasıyla soğan,sarımsak, beyaz lahana , karnabahar,brokoli, kabak ve ıspanaklar biraz kavrulur . İçerisine baharat ve yağ eklenir üzerlerini örtecek kadar su ile pişirilir.
Not: tüm malzeme ince ince doğranarak taneli bir çorba veya blendırıze edilerek sulu bir çorba veya az sulu pişirerek sebze yemeği olarak tüketilebilir.
ISPANAKLI ENGİNAR DOLMASI ( 4 kişilik)
MALZEMELER :
4 adet enginar
1 adet orta boy soğan
400 gram ıspanak yaprağı
1 yemek kaşığı zeytin yağı
1 çay kaşığı tuz
90 gram light dil peyniri
Karabiber
HAZIRLANIŞI: Çelik tencerede haşladığınız enginarların üzerine su-soğan – tuz –karabiber ile kavrulmuş ıspanaklı harcı paylaştırın . Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin . en üste rendelenmiş light dil peynirini ekleyip fırında peynirler eriyinceye kadar pişirin .
BULGURLU KABAK YEMEĞİ
MALZEMELER:
3-4 kabak
2 adet kırmızı biber
3-4 adet yeşil sivri biber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 kahve fincanı bulgur
1 çay kaşığı pul biber
½ çay kaşığı kara biber
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI:
1 tatlı kaşığı salça sulandırılarak tencerenin dibine konulur. Sırasıyla soğan , sarımsak, kabaklar ve biberler eklenir . Pul biber,kara biber ve tuz eklenir içine 1 fincan bulgur eklendikten sonra üzerini örtecek kadar sıcak su eklenir ve pişirilir.
GÜVEÇTE TAVUK İNCİKLERİ
MALZEMELER:
1 adet orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
2 adet domates
6 adet tavuk incik
1 tatlı kaşığı kekik
3 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI:
Güvecin dibine yuvarlak oluşturacak şekilde tavuk incikleri yerleştirilir. Her birinin üzerine halka şeklide iri olarak doğranmış soğan halkaları, daha sonrada halka şeklinde kesilmiş domates halkaları yerleştirilir . İnce halkalar halinde doğranmış sarımsaklar tavukların üzerine eklenir. Salça, tuz ve kekik 1 /2 çay bardağı su ile sulandırılıp sos olarak tavukların üzerine gezdirilir . en üste defne yaprakları konulur. Güvecin üstü aliminyum folyo ile kapatılarak 45-50 dakika pişirilir.
PEYNİRLİ BROKOLİ KÖFTESİ
MALZEMELER
*350 gr brokoli
*1 yumurta
*yarım su bardağı kadar tam buğday ekmeği
*3 adet taze soğan
* 2 diş sarımsak
*yarım su bardağı rendelenmiş dil peyniri
*tuz
YAPILIŞI
- Bir tencere kaynayan suyun içerisine biraz tuz ve brokolileri atıp 2 dk kadar haşlıyoruz. Haşlanan brokolileri alıp ince ince kıyıyoruz.
- 1 yumurtayı çırpıp brokolilerle buluşturuyoruz sonra sirasıyla ince kıyılmış taze soğan,ekmek,rendelenmiş sarımsak ,peyniri ve tuzu ekleyip yoğuruyoruz.
- Yarım saat dolapta dınlendırdıkten sonra küçük silindir şeklini verip 200 derecede 15-20 dk kızarana kadar pişiriyoruz.
- AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder